Romige kipgratin afgedekt met stokbroodkruidenboter en kaas

Romige kipgratin afgedekt met stokbroodkruidenboter en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke en romige kipgratin, afgedekt met stokbroodkruidenboter en kaas. Dit gerecht maakt elke maaltijd compleet! Om je vingers bij af te likken!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(24)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige kipgratin afgedekt met stokbroodkruidenboter en kaas op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Verhit 20 gram kruidenboter in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de kipfilet ca. 3 minuten.
  3. Schep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een ovenschaal. Roerbak in het achtergebleven vet de prei ca. 2 minuten. Schep de prei door het kip-preimengsel in de ovenschaal. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Maak de saus: Smelt de boter in een kleine sauspan en roer er de bloem door tot het een glad geheel is, zonder te kleuren. Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als het vorige scheutje is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten sudderen. Roer de peterselie er door en schenk de saus over het kipmengsel.
  5. Besmeer de sneetjes stokbrood aan 1 kant met de rest van de kruidenboter en dek hiermee de ovenschotel af. Strooi de kaas over het brood.
  6. Zet de ovenschaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven en laat het gerecht 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas