Tomatensoep recepten
Zelf Tomatensoep gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Tomatensoep recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 30 g verse dille
- 1 olijfolie om te bakken
- 1 witte ui
- 3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder mild
- 0.5 tl chilivlokken
- 500 ml tomaten passata
- 1 groentebouillonblokje
- 1 sap van ½ citroen
- 200 g (volkoren) orzo of parelcouscous
- 1300 ml water
- 400 g cannellinibonen uit blik
- 400 g kikkererwten uit blik
- 1 versgemalen peper
- 1 (vegan) feta
- 1 verse dille
- 1 verse munt
- 1 zout naar smaak
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde Tomatensoep met Orzo, Bonen en Feta door Veggilaine op tafel.
- Snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie. Hak de dille grof: de stelen gebruik je ook. Bewaar een beetje dille als topping.
- Bak de gehakte dille kort mee met de ui. Voeg vervolgens ook de fijngehakte knoflook, gesneden tomaten in kleine blokjes en specerijen toe. Bak deze 2-3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de passata toe, 1 blokje bouillon, 650 ml water en de orzo of parelcouscous. Wacht tot het meeste water is geabsorbeerd en blijf regelmatig roeren. Gebruik een houten spatel zodat je ook goed over de bodem kunt gaan en de pasta niet aankoekt.
- Giet vervolgens wat meer water in de pan. Pers de citroen uit en voeg dit sap toe aan de pan.
- Spoel de bonen en kikkererwten, laat ze uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Laat het geheel koken tot de orzo/parelcouscous helemaal gaar is. Voeg eventueel nog wat meer water toe om het wat 'soepiger’ te maken. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Serveer met verse dille en feta.