Pompoengratin met cheddar

Pompoengratin met cheddar

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pompoengratin met cheddar. Pompoen en aardappelen gestoofd in bechamelsaus met een vleugje nootmuskaat. Gegratineerd met gruyère. Heerlijk om van te genieten op een koude herfstdag. Maak het in slechts 6 eenvoudige stappen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pompoengratin met cheddar op tafel.

  1. Schil de pompoen en de aardappelen. Snij ze in stukjes en doe ze in een kookpot met koud, gezouten water.
  2. Breng aan de kook en laat alles 15 minuten koken. Giet het water af.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Maak een bechamelsaus: laat de boter smelten in een pannetje, voeg er al roerend de bloem onder, giet er beetje bij beetje de melk bij. Laat alles indikken op een matig vuur, ondertussen roerend met een houten lepel.
  5. Haal de saus van het vuur, voeg de cheddar, de room en het nootmuskaat toe. Meng onder de pompoen en de aardappelen. Doe het mengsel in een vuurvaste schotel.
  6. Strooi er de gruyère over en laat 30 minuten bakken in de hete oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas