Zeebaars met gekaramelliseerde witlof en een bietenemulsie

Zeebaars met gekaramelliseerde witlof en een bietenemulsie

Smulweb imageSmulweb

De combinatie van zeebaars met gekarameliseerde witlof en een bietenemulsie is een smaaksensatie. Knapperige bietenchips geven het gerecht een lekkere crunch. Perfect voor een culinair diner!

25 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zeebaars met gekaramelliseerde witlof en een bietenemulsie op tafel.

  1. Snijd aan beide kanten de uiteinden van de witlof en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden.
  2. Voeg in een braadpan de boter en het geperste sinaasappelsap toe. Leg de witlof in de pan en voeg zout naar smaak toe. Verwarm het geheel. Dek de pan niet helemaal af met een deksel (of maak een passend rondje van bakpapier met een klein gaatje in het midden en plaats dit op de witlof) en laat de witlof 25 minuten op lage vlam licht karamelliseren. Draai de witlof regelmatig.
  3. Snijd de gekookte bietjes in blokjes en doe deze in een steelpan met de room en breng aan de kook. Laat dit mengsel op een vlamverdeler 15 minuten trekken totdat de room mooi roze kleurt. Zeef de room en klop deze daarna lobbig op (of gebruik een kidde).
  4. Verwarm in een frituurpan of koekenpan de olie tot 150 graden. Snijd met behulp van een mandoline dunne plakjes van de biet en haal elk plakje door de bloem zodat deze goed bedekt zijn. Bak de plakjes enkele minuten in de olie
  5. zorg ervoor dat de bietjes rood blijven. Laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Maak wat inkepingen in het vel van de zeebaars en bestrijk de filets aan beide kanten met olijfolie. Grill de vis kort op de huid op een bakplaat totdat het vel mooi krokant wordt. Draai de vis voorzichtig om en gaar nog even kort na. Leg de filets nog vijf minuten in een voorverwarmde oven (210 graden).
  7. Serveer de gegrilde zeebaars op een bord en schep er wat bietjes-emulsie overheen. Leg er een stukje witlof en een paar bietenchips naast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof