- 150 ml Slagroom vla
- 0.5 el Aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mascarponemousse met rood fruit op tafel.
- Klop het eiwit met een mixer in een vetvrije kom met vetvrije gardes stijf en glanzend. Klop de mascarpone los. Voeg de vla toe en klop alles door elkaar. Spatel het eiwit erdoor. Zet de mousse tot gebruik in de koelkast.
- Maak de aardbeien schoon maar houd 4 mooie aardbeien met kroontje apart. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in vieren.
- Breng de gesneden aardbeien met de suiker, de confiture en de port aan de kook en laat ze 5 min. zachtjes pruttelen. Roer het aardappelmeel los met een beetje water. Bind de vruchten met het papje zodat een dikke saus ontstaat. Laat het afkoelen tot op kamertemperatuur.
- Klop de slagroom stijf en doe hem over in een spuitzak met kartelmondje.
- Verdeel het mascarponemengsel en de vruchten met de saus in laagjes over 4 mooie hoge glazen. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Garneer met een toef slagroom, de achtergehouden aardbei en een chocolade hulstblaadje.