Lamsrack met een kruidenkorstje

Lamsrack met een kruidenkorstje

Smulweb imageSmulweb

Kruidige lamsrack met een knapperig korstje van paneermeel, amandelschaafsel en geraspte kaas. Geserveerd met een smaakvolle sjalottensaus. Perfect met aardappeltaart en haricots verts.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Lamsrack

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lamsrack met een kruidenkorstje op tafel.

  1. Neem de lamsracks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Neem de blaadjes van de rozemarijn en de tijm van de takjes en hak ze fijn. Schep het paneermeel met het amandelschaafsel, de rozemarijn, de tijm, de kaas, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak door elkaar.
  3. Klop de eiwitten los en voeg 2/3 deel aan het paneermengsel toe. Meng alles tot een samenhangend mengsel. Dep de lamsracks droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsracks op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin. Temper het vuur en bak ze nog 3 min. per kant. Neem het vlees uit de pan en leg het met de holle kant naar boven.
  5. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Voeg de sjalotten aan het bakvet toe en bak ze op een halfhoog vuur goudbruin en glazig. Bestrijk de holle kant van het vlees met eiwit en verdeel het paneermengsel erover. Druk het goed aan. Leg de lamsracks in een ovenvaste schaal en bak ze ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot het paneermengsel mooi lichtbruin is en de binnentemperatuur 65ºC.
  6. Voeg de bouillon en de port aan de sjalotten toe en breng alles aan de kook. Laat de saus iets inkoken en breng hem op smaak met peper en zout.
  7. Bereid de haricots verts volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Snijd de lamsracks tussen de ribbetjes met een scherp mes voorzichtig door zodat het korstje mooi blijft zitten. Serveer het vlees met de sjalottensaus. Lekker met een aardappeltaartje en stoofpeertjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Sauzen Kruiden Vlees Fruit Stoofpeertjes