Speculaasijs

Speculaasijs

Smulweb imageSmulweb

Speculaasijs, zo maak je het: romige ijs met stukjes speculaas. En het goede nieuws? Dit ijs zonder ijsmachine maak én vries je binnen 4 uur in!

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Speculaasijs op tafel.

  1. Klop in een kom de slagroom stijf en klop de yoghurt erdoor.
  2. Breek de speculaasjes in kleine stukjes en spatel ze door het roommengsel.
  3. Doe het mengsel over in een diepvriesbak en zet deze zonder deksel in de diepvriezer.
  4. Laat het ijs 3-4 uur bevriezen.
  5. Schep het ijs elk half uur om met een vork en schraap dan het al bevroren ijs van de wanden.
  6. Hierdoor voorkom je dat de ijskristallen te groot worden en blijft het ijs lekker smeuïg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts