Zalmmousse

Zalmmousse

Smulweb imageSmulweb

Deze romige zalmmousse is het perfecte voorgerecht. Gemakkelijk te maken en zonder koken! Serveer het op een toastje of stokbrood, en geniet ervan met een lekker glas wijn.

15 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalmmousse op tafel.

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Open de blikjes en verwijder eventuele vel en graten. Bewaar het sap.
  3. Giet 1 dl zalmsap in een pannetje. Mix de zalm. Voeg mayonaise, room, ketchup, mosterd en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Breng het zalmsap aan de kook. Haal van het vuur af en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Roer dit mengsel door de zalmmassa.
  5. Schenk de mousse in een met olie ingevette vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Maak de zijkant van de vorm los en stort de mousse op een mooi bord.
eet smakelijk