Donut

Donut

Smulweb imageSmulweb

Maak heerlijke donuts met dit recept. Kneed het soepele deeg en laat het rijzen totdat het volume verdubbeld is. Bak de donuts in warme olie tot ze mooi goudbruin zijn. Verras je familie en vrienden met deze smakelijke zelfgemaakte donuts!

60 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Donut op tafel.

  1. Los de gist op in warm water in een grote beslagkom. Voeg melk, suiker, zout en eieren toe. Mix dit eventjes een paar tellen. Voeg daarna boter en bloem toe. Kneed alles goed tot een soepel deeg.
  2. Laat het deeg 60 minuten rijzen totdat het volume verdubbeld is.
  3. Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg erop. Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd rondjes uit met behulp van een glas of een kopje en maak een gaatje in het midden met bijvoorbeeld een dopje van een fles.
  4. Dek de rondjes af en laat ze 20 minuten rijzen totdat het volume verdubbeld is.
  5. Bak de donuts in warme olie tot ze mooi goudbruin zijn. Let op: het deeg moet niet te stevig zijn, dus maak het deeg heel soepel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Donut