Rode kool

Rode kool

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke traditionele rode kool met sjalot, appel, rozijnen en rode wijn. Helemaal af met kaneel, laurier en kruidnagel.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rode kool op tafel.

  1. Was de rode kool en verwijder de buitenste bladeren. Snijd hem in de lengte in vieren. Haal de stronk eruit en snijd hem daarna overdwars in reepjes van 0.5 cm.
  2. Snijd de appel in stukjes en snipper de sjalot.
  3. Verhit de olie en fruit de sjalot.
  4. Voeg de rode kool en de appel toe
  5. laat dit ongeveer 4 minuten stoven (roerbakken!).
  6. Giet dan de rode wijn en de wijnazijn erbij.
  7. Voeg de kruiden en de rozijnen toe en laat de kool in een gesloten pan in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  8. Verwijder het laurierblad, kruidnagelen en het kaneelstokje. Proef even en voeg indien gewenst iets zoetstof toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool