Krentenbrood a lecureuil met amandelspijs

Krentenbrood a lecureuil met amandelspijs

Smulweb imageSmulweb

Dit verleidelijke krentenbrood uit het receptenboek van Lecureuil is perfect met een toef room of een laagje roomboter. Het heerlijke krentenbrood heeft het verrukkelijke amandelspijs als vulling en maakt elke ochtend tot iets bijzonders.

60 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Krentenbrood a lecureuil met amandelspijs op tafel.

  1. Maak amandelspijs door alle ingrediënten te mengen en minstens een week in de koelkast te bewaren.
  2. Bekleed de broodvorm met bakpapier om te voorkomen dat de krenten die in de korst zitten verbranden.
  3. Kneed op gebruikelijke wijze brooddeeg van melk, gist, meel, suiker, ei, zout en gesmolten boter. Dit kan eventueel in de broodmachine.
  4. Kneed met de hand of keukenmachine met deeghaak krenten en rozijnen door het deeg.
  5. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap ter lengte van het broodblik. Rol de amandelspijs uit tot een worst van dezelfde lengte en leg deze op een lange kant van het deeg. Rol het deeg op en leg het met de naad naar beneden in het bakblik.
  6. Laat het deeg rijzen door het bakblik midden in de oven te zetten en de temperatuur in te stellen op 45°C. Gebruik geen ventilator en open de oven niet! Na 35 minuten is het blik vol.
  7. Zet de temperatuur NU ZONDER DE OVEN TE OPENEN op 210°C en bak het brood ongeveer 40 minuten (gebruik geen hete lucht).
  8. Haal het brood meteen uit het blik en laat het op een rooster afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Bakken Krentenbrood