Stamppot bietjes

Stamppot bietjes

Smulweb imageSmulweb

Deze stamppot is een feestje op je bord. De bieten geven de stamppot een mooie kleur en een lichtzoete smaak. Het gehakt en de uien zorgen voor de hartige smaak. Stamp alles goed door elkaar en breng op smaak met azijn, zout en peper. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Stamppot bietjes op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  2. Schil en snipper de uien.
  3. Kruid het gehakt naar smaak met gehaktkruiden (Silvo).
  4. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg water en zout toe.
  5. Voeg het gehakt en de uien toe en breng aan de kook.
  6. Laat gedurende 10 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg de bieten toe en laat nog 15 minuten koken.
  8. Giet het overtollige kookvocht af (bewaar een klein beetje of laat iets onderin de pan zitten).
  9. Stamp de stamppot en voeg eventueel een klontje boter of een paar eetlepels crème fraiche toe.
  10. Breng op smaak met azijn, zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Bietenstamppot