Gemarineerde hazenrug

Gemarineerde hazenrug

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk mals en smaakvol stukje wild: gemarineerde hazenrug! 12 uur marineren in wijn, tijm, laurier, geplette peper en jeneverbessen. Daarna kort aanbakken met spek, boter, ui en de marinade. Het geheel stoven met bessengelei en kirsch. Serveer met aardappelpuree en verse groenten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water
  • 15 g Kirschwasser

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gemarineerde hazenrug op tafel.

  1. Marineer de hazenruggen gedurende 12 uur in een marinade van wijn, water, tijm, laurier, geplette peperkorrels en gekneusde jeneverbessen (in de koelkast).
  2. Zeef de marinade, bewaar deze en dep de hazenruggen droog met keukenpapier. Wentel beide ruggen door de bloem, vermengd met peper en zout.
  3. Bak het kleingesneden spek uit in een langwerpige pan en bak hierin rondom de hazenruggen bruin.
  4. Voeg de boter, de gehakte uien en de marinade toe. Sluit de pan en stoof het geheel ca. 20 minuten.
  5. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak met de bessengelei en de kirsch.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden