Romige witlofsoep met tijm en honing

Romige witlofsoep met tijm en honing

Smulweb imageSmulweb

Spruitjes niet lekker? Echt wel! Verwerk ze in een zoete ovenschotel met roomkaas, tijm en een krokante topping van broodkruimels en Parmezaan.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige witlofsoep met tijm en honing op tafel.

  1. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de witlof schoon en snij deze in grove repen.
  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de witlof toe en bak deze heel even al roerend mee.
  3. Doe zoveel water erbij dat de witlof nog net niet onder staat. Doe de bouillontabletten en de tijm erbij en breng alles aan de kook. Laat plm. 10 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Maak de soep op smaak met mosterd, honing en wat balsamico-azijn.
  5. Roer tot slot wat room door de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep