Verse aspergesoep

Verse aspergesoep

Smulweb imageSmulweb

Frisse verse aspergesoep met een scheutje slagroom en bieslook. Maak de roux goed koud voordat je het bij het vocht doet. Gegarandeerd een heerlijke soep zonder klontjes. Eet smakelijk!

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Aspergeschillen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Verse aspergesoep op tafel.

  1. Zet een pan koud water op met hierin de aspergeschillen en bedek het geheel met witbrood zonder korst. Dit voorkomt dat de soep bitter wordt.
  2. Maak de roux door de boter in een pannetje te laten smelten en voeg de bloem toe. Laat de roux goed koud worden voordat je de soep afmaakt.
  3. Zorg ervoor dat de soep niet hard gaat koken maar alleen zachtjes pruttelt.
  4. Na ongeveer een uurtje zeef je het vocht en gooi je de schillen met het witbrood weg. Voeg een scheut slagroom en de melk aan het water toe. Breng het geheel weer aan de kook.
  5. Voeg heel langzaam en onder goed roeren het vocht toe aan de roux. Als je niet goed roert of te snel het vocht erbij doet, krijg je klonten en dat zou jammer zijn!
  6. Doe wat verse bieslook in de borden en schep de soep erop.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge