Bospaddenstoelensoep

Bospaddenstoelensoep

Smulweb imageSmulweb

Gebruik deze herfstige paddenstoelensoep met tijm, bosuien en witte wijn om op te warmen. Maak 'm extra gezellig door lekker brood erbij te serveren.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bospaddenstoelensoep op tafel.

  1. Hak de lente/bosuitjes fijn en houd het loof apart. Borstel 400 g paddenstoelen of veeg ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten. Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
  2. Borstel de rest van de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
  3. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep