Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rijst met tofu en wokgroente op tafel.
- Breng voor de rijst een pan water aan de kook. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 1 cm. Meng de tofu in een kom met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder intussen de steel en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Schep de tofublokjes uit de marinade, laat uitlekken en bewaar de marinade. Verhit in een wok of hapjespan 2 el olie en bak de tofu in 6 min. krokant. Schep de tofu op een bord.
- Verhit de wok opnieuw, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de marinade toe en verwarm al omscheppend. Snijd intussen de koriander grof.
- Verdeel de rijst over 4 diepe kommen en schep er de roerbak naast. Verhit de wok opnieuw en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Schep de tofu om met de bosui, koriander en rode peper en schep op de rijst. Serveer direct.