Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni

Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk gerecht van Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni. Gehaktballetjes gerold in bloem, paprikapoeder en versgemalen peper worden goudbruin gebakken en geserveerd met een romige saus van ui, champignons, tomatenpuree, mosterd, wijn, bouillon en zure room. Geweldig bij de beetgare macaroni. Een perfect gerecht om de honger vanavond te stillen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 185 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stroganoff-gehaktballetjes met macaroni op tafel.

  1. Kook de macaroni in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en houd hem warm.
  2. Meng met uw handen gehakt, knoflook en wat zout en peper in een kom. Draai balletjes van 2 el gehakt. Meng bloem, paprikapoeder en versgemalen peper in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor.
  3. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in gedeelten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Smelt de rest van de boter in de pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en laat ze gaar worden. Roer tomatenpuree, mosterd, wijn en bouillon erdoor. Doe de balletjes terug in de pan en breng de saus langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten pruttelen en roer af en toe. Breng op smaak en roer de zure room erdoor.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de pasta en bestrooi ze met de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta