Barbecue ciabatta

Barbecue ciabatta

Smulweb imageSmulweb

Stokbrood gevuld met Italiaanse salami en pizzakaas, besprenkeld met tomaten, olijfolie, knoflook en pizzakruiden, en vervolgens geroosterd op de BBQ of in de oven. Perfect voor een zomerse barbecue!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Barbecue ciabatta op tafel.

  1. Haal de blokjes tomaat uit het blik en laat het sap erin zitten. Meng de blokjes met een flinke scheut goede olijfolie, de pizzakruiden en de geperste teen knoflook en eventueel wat zeezout.
  2. Maak inkepingen in het stokbrood (ongeveer 10 keer) en bestrijk de inkepingen met het tomatenmengsel.
  3. Vul de inkepingen met de opgerolde plakjes salami en pizzakaas.
  4. Strooi eventuele resterende kaas over het gehele stokbrood.
  5. Verpak het brood in aluminiumfolie en rooster het op de BBQ gedurende ongeveer 20 minuten of bak het 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Ciabatta