Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Geglaceerde rode bieten op tafel.
- Draai het loof van bieten af zonder te snijden om de bieten niet te beschadigen.
- Spoel het zand weg.
- Kook de rode bieten in een pan met ruim kokend water en de punten naar boven in de pan.
- De kooktijd van de rode bieten varieert afhankelijk van het jaargetijde, zomers 15-20 minuten en winters 2-3 uur.
- Controleer het gaartepunt met een groentemesje in de kroon (platte kant van bieten).
- Pel de bieten onder koud water met beide duimen vanaf de kroon af en snijd eventuele slechte plekjes eruit.
- Snijd de gare bieten in plakken van 3 mm met een koksmes.
- Smoor de gesnipperde ui glazig in een pan en voeg de plakjes bieten toe.
- Breng de bieten op smaak met zout, suiker en een beetje gemalen kruidnagel en voeg vlak voor het serveren azijn toe.