- 4 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Spiesen van gambas met een walnotenpesto op tafel.
- Pel de garnalen en verwijder de koppen, maar laat de staarten zitten. Verwijder het darmkanaal en leg de garnalen in een grote kom.
- Doe voor de pesto de walnoten, peterselie, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en oliën in een keukenmachine en hak het geheel goed fijn. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg vervolgens de helft van de pesto toe aan de garnalen in de kom. Schud het geheel zodat alles goed gemengd is en dek de kom af. Zet de kom minstens een uur in de koelkast of laat hem een nacht marineren.
- Rijg de garnalen aan spiesen en maak twee inkepingen in elke gamba.
- Gril de garnalen 3-4 minuten op een hete barbecue of onder de grill.
- Serveer de garnalen met de rest van de walnotenpesto.