Olijfolie mayonaise

Olijfolie mayonaise

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte olijfolie mayonaise is perfect voor bij de borrel of als dipsaus. Meng de zelfgemaakte mayonaise met tonijnpuree, ansjovis en kappertjes voor een sensationele smaakcombinatie.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Olijfolie mayonaise op tafel.

  1. Doe de eierdooiers met het zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine met de garde draaien totdat het mengsel lichtgeel en schuimig is.
  2. Voeg nu druppelsgewijs de olie toe. Als de saus iets dikker wordt (het geluid van de klopper wordt dan lager en doffer) kun je de olie in een dun straaltje toevoegen. Voeg halverwege ook steeds iets citroensap toe. Schakel de motor uit als de mayonaise dik genoeg is en breng evt. op smaak met zout.
  3. Pureer met een staafmixer of keukenmachine, de tonijn met de ansjovis, olijfolie, het citroensap en 1.5 eetlepel van de kappertjes tot een smeuïge, gladde saus.
  4. Meng de tonijnpuree luchtig met de mayonaise en breng indien nodig op smaak met zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen