Ovenschotel met kip en abrikozen

Ovenschotel met kip en abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Paradijselijk smaakvolle ovenschotel met kip en abrikozen, gecreëerd met honing, gesnipperde uien, knoflook en gerookt spek uitgebakken in hete olie. De feta-saus is een perfecte match die de smaken samenbrengt. Gegarneerd met abrikozenstukken en gebakken tot goudbruin. Een smaakvolle traktatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met kip en abrikozen op tafel.

  1. Laat de abrikozen uitlekken en vang het vocht op in een kom. Pers de sinaasappel uit.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Snijd de kipfilet in stukjes en meng het met honing, zout, peper en tijm. Bak het in hete olie goudbruin samen met het kleingesneden gerookte spek. Voeg daarna de gesnipperde uien en knoflook toe en bak mee. Strooi er een opgehoopte eetlepel bloem over. Voeg het sinaasappelsap en abrikozenvocht toe en laat het 15 minuten pruttelen terwijl je af en toe omroert. (Als de saus te dun blijft, roer er dan wat maizena vermengd met water doorheen om het dikker te maken.)
  4. Vet een ovenschaal in.
  5. Smelt de boter voor de saus, roer de bloem erdoor met een garde en laat het 1 minuut pruttelen. Voeg de melk in delen toe en breng het steeds aan de kook terwijl je blijft roeren met de garde. Roer de verkruimelde feta erdoorheen. Roer de abrikozen (in stukjes) door het kipmengsel. Schep het kipmengsel in de beboterde ovenschaal.
  6. Verdeel de feta-saus eroverheen en zet de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 175 graden Celsius.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Gevogelte