Provencaalse vis

Provencaalse vis

Smulweb imageSmulweb

Provençaalse vis uit de oven met ui, courgette, tomaatjes en ansjovis. Bestrooid met peper en fijne Provençaalse kruiden. Extra citroen voor de finishing touch!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Provencaalse vis op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de schaaltjes in met wat olie.
  2. Verdeel de gesnipperde ui en de courgetteplakjes in de schaaltjes. Leg hierop de vis.
  3. Pers de knoflook in een schaaltje, rits de naaldjes van de rozemarijn en hak deze samen met de andere kruiden heel fijn. Vermeng dit met de knoflook en een scheut olie. Verdeel dit mengsel over de vis. Leg de tomaatjes erbij en schik de ansjovis op de vis.
  4. Boen de citroen schoon en snijd er 2 kwarten van. Leg dit ook in de ovenschaaltjes. Bestrooi met wat peper uit de molen en besprenkel met een klein beetje olie.
  5. Zet de vis in de oven en laat het gerecht in 20 minuten gaar worden.
eet smakelijk