Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelen met prei knoflook en lente (uit de oven) op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
- Was de prei en snijd ze in ringetjes. Was de lente-uitjes en snijd ze fijn. Snijd de knoflook fijn. Hussel de groenten door elkaar (ook de knoflook) en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de aardappelplakjes in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat aromat.
- Verdeel kleine klontjes boter en de gehusselde groenten over de aardappelschijfjes en leg er wat zongedroogde tomaatjes op. Leg er weer aardappelschijfjes op en verdeel er nog wat boter over.
- Schenk er de room over en bestrooi het geheel met geraspte kaas.
- Dek de schotel af en plaats deze in het midden van de oven.
- Bak de schotel gedurende 40 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Haal de laatste 10 minuten de deksel of alufolie eraf zodat het geheel goudbruin kan worden.