Custardtaart met frambozen

Custardtaart met frambozen

Smulweb imageSmulweb

Deze custardtaart met frambozen is heerlijk fris en zoet tegelijk! De krokante bladerdeegbodem gevuld met romige custard en bedekt met zoete karamel en verse frambozen, een echte aanrader!

120 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Custardtaart met frambozen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met boter en bestrooi hem met bloem. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwijder het plastic. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en strooi de basterdsuiker en het citroenrasp erop. Bak de taartbodem gedurende 20 minuten in de oven, totdat het deeg goudbruin is.
  2. Klop in een kom alle ingrediënten voor de custard, behalve de slagroom, door elkaar. Verhit de room in een pan tot deze bijna kookt en voeg het dan toe aan de rest. Klop alles gedurende 1/2 minuut krachtig door elkaar. Zet het mengsel terug in de pan op half hoog vuur, blijf roeren en kook de custard totdat hij zo dik is als yoghurt.
  3. Haal de taartdeeg uit de oven en giet de custard erin.
  4. Doe voor de karamel de suiker en het water in een pan. Breng het aan de kook en blijf roeren totdat het goudbruin is. Zet het vuur uit.
  5. Druppel nu de karamel over de taart en doe dan de frambozen erop of gooi de frambozen eerst op de taart en giet de karamel daarover. Zet de taart in de koelkast en laat hem 2 uur opstijven.
  6. Bestrooi de taart met een dikke laag poedersuiker voordat je hem serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Frambozen