Catalaanse spinazie met zalm

Catalaanse spinazie met zalm

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze lekkere Catalaanse spinazie met heerlijke zalm die bijna gaar gebakken is en bestrooid is met kruiden. De spinazie wordt eerst geslonken met knoflook en vervolgens mee gestoofd met rozijnen en pijnboompitten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Catalaanse spinazie met zalm op tafel.

  1. Laat de rozijnen 15 minuten weken in kokend water en giet ze vervolgens af.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag lichtbruin.
  3. Verhit een lepel olie in de wok, pers hierboven de knoflook uit. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Zorg ervoor dat het vocht verdampt.
  4. Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe aan de wok. Laat alles nog enkele minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
  5. Bestrooi de zalm met kruiden en bak deze in wat olie zachtjes bijna gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie