Beef wellington

Beef wellington

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf een heerlijk deegpakketje met daarin een ossenhaas, champignons, ham en tijm. Laat het pakketje even rusten in de koelkast zodat de ingrediënten zich kunnen mengen. Bak het pakketje uiteindelijk 20 tot 25 minuten en je hebt een overheerlijke Beef Wellington.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Beef wellington op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Borstel de champignons schoon en hak ze in fijne stukjes.
  3. Verhit de boter en braad hierin de ossenhaas rondom bruin. Zet het vuur laag en laat het vlees nog 15 minuten zacht garen. Regelmatig omdraaien. Haal het vlees uit de pan. Laat het vlees nu zeker een half uur afkoelen. Na een kwartier kan het de koelkast in.
  4. Doe de champignons en de tijm in het braadvet en bak ze al roerend in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Doe de wijn erbij en laat dit 10 minuten inkoken. Laat afkoelen en verwijder de tijm.
  5. Leg 2 stukken vershoudfolie (overlappend) op het aanrecht. Leg de ham overlappend in een dubbele rij op de folie. Besmeer dit met de helft van de champignons. Leg de ossenhaas erop en verdeel de rest van de champignons erover. Wikkel met behulp van de folie de ham om de ossenhaas en rol tot een worstvorm. Draai de uiteinden van de folie dicht en leg het vlees in de koelkast.
  6. Rol eenderde van het deeg uit tot een rechthoek van 18x30 cm. Leg dit op een anti aanbakplaat (of op ingevet bakpapier). Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek van 28x36 cm.
  7. Wikkel de ossenhaas voorzichtig uit de folie, leg hem in het midden van de kleine rechthoek en bestrijk de zijkanten van het deeg en de ham met de helft van de eierdooiers. Leg de bovenste deeglaag heel voorzichtig over het vlees (m.b.v. je deegroller of een wijnfles). Strijk het met je handen glad en druk de zijkanten goed aan. Snijd overtollig deeg aan de randen weg en bestrijk het geheel met eigeel.
  8. Zet het geheel minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten. (maximaal 24 uur)
  9. Verhit de oven op 200 graden (hetelucht 180). Laat het vlees in 20 tot 25 minuten goudbruin bakken.
  10. Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees