Forelmousse timbaaltje

Forelmousse timbaaltje

Smulweb imageSmulweb

Deze forelmousse timbaaltjes zijn boterzachten en erg smaakvol. De romige en hartige smaken worden gecombineerd met de zachte, koele en krokante textuur van de komkommer. Dit is een perfecte starter om te serveren op een lunch of diner.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 200 g gerookte zalmforel

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Forelmousse timbaaltje op tafel.

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Klop de slagroom lobbig.
  3. Vet de vormpjes in met wat olie of boter.
  4. Was de komkommer en schaaf met de kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes. Bekleed hiermee je vormpjes.
  5. Roer de mierikswortelpuree door de crème fraîche en zet dit koel weg.
  6. Verwijder de graatjes uit de forel en pureer de vis met de staafmixer.
  7. Verwarm het citroensap enkele seconden in de magnetron en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
  8. Schep dit mengsel door de forelpuree. Lepel vervolgens de room door de vis en breng op smaak met peper en, indien nodig, zout.
  9. Verdeel de forelroom over de vormpjes, dek ze af en laat dit enkele uren in de koelkast opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Citroen Citroensap