- 200 g gerookte zalmforel
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Forelmousse timbaaltje op tafel.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Klop de slagroom lobbig.
- Vet de vormpjes in met wat olie of boter.
- Was de komkommer en schaaf met de kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes. Bekleed hiermee je vormpjes.
- Roer de mierikswortelpuree door de crème fraîche en zet dit koel weg.
- Verwijder de graatjes uit de forel en pureer de vis met de staafmixer.
- Verwarm het citroensap enkele seconden in de magnetron en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
- Schep dit mengsel door de forelpuree. Lepel vervolgens de room door de vis en breng op smaak met peper en, indien nodig, zout.
- Verdeel de forelroom over de vormpjes, dek ze af en laat dit enkele uren in de koelkast opstijven.