Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip met groenten uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- Kruid de kippenpoten: pak het puntje van het vel op de dikke kant en trek het voorzichtig naar boven, pas op dat het niet scheurt. Wurm met je andere hand het vel los van het vlees. Wrijf wat kipkruiden onder het vel (het voordeel van deze techniek is dat de kruiden in het vlees trekken en niet alleen in het vel). Laat even trekken.
- Leg de gekruide kippenpoten in een ingevette braadslede en verdeel de aardappelen, knoflooktenen en uien eromheen.
- Besprenkel alles met wat olijfolie, zeezout en peper, evt. voeg verse rozemarijn toe naar smaak.
- Laat alles een half uurtje braden in de oven, af en toe omkeren.
- Snijd ondertussen de verse groenten (grote stukken). Voeg deze na het half uur toe aan de braadslede, hussel alles goed door elkaar en laat nog een half uurtje sudderen.
- Controleer de ovenstand
- als het te hard gaat, tempereer dan de oven. Dit verschilt per oven.
- Naar smaak voeg je nog wat peper en zout toe. De sappen van de kip trekken ook in de groenten en dit is erg lekker.