Chips uit de oven

Chips uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je zelf de lekkerste chips uit de oven, gewoon met aardappels uit de voorraadkast. Je bakt dunne aardappelschijfjes met wat olie en kruiden op de bakplaat en binnen no time zijn je chips klaar.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Chips uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels, was ze en dep ze droog. Schaaf met een dunschiller of mandoline hele dunne schijfjes. Verdeel de aardappelschijfjes in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bestrijk de schijfjes met olie en strooi er wat zout en paprikapoeder over. Laat ze 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin worden. Draai de chips uit de oven halverwege de baktijd om.
eet smakelijk