Bosnisch pannetje

Bosnisch pannetje

Smulweb imageSmulweb

Een fantastisch Bosnisch pannetje uit de oven. Rundvlees en groenten, gekruid met o.a. paprikapoeder en kruidnagel, gaan in de oven met koude witte wijn. Stoven maar! Serveer dit vlees- en groentegerecht bij voorkeur met puree of pasta.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bosnisch pannetje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Was het rundvlees en dep het droog met keukenpapier. Snijd het in redelijk grote blokjes van 5 x 5 cm.
  2. Was de groenten en snijd ze ook in stukken.
  3. Meng het vlees en de groenten in een grote kom en breng op smaak met zout, peperkorrels, verkruimelde bouillonblokjes, paprikapoeder, gekneusde knoflooktenen, fijngesneden chilipepers en kruidnagel. Meng alles goed en voorzichtig en schep het over in een pan voor in de oven. Schenk er koude witte wijn bij.
  4. Gebruik het bakpapier als deksel voor op de pan en bind het bakpapier met binddraad er goed strak omheen. Laat het mengsel op het gas aan de kook komen.
  5. Zet de pan in de voorverwarmde oven van 150 graden en laat het 2-3 uur rustig stoven. De kooktijd hangt af van het vlees. Des te jonger, des te korter is de kooktijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden