Serbischer bohnentopf servische bonensoep (snelle versie)

Serbischer bohnentopf servische bonensoep (snelle versie)

Smulweb imageSmulweb

Deze Serbische bohnentopf is een lekker, snel gerecht voor als je weinig tijd hebt. De bonen worden samen met groenten als paprika, ui en aardappel in een pan gedaan, samen met kruiden, bouillon en spekjes. Zo heb jij snel een maaltijd op tafel staan!

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Serbischer bohnentopf servische bonensoep (snelle versie) op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan en bak de spekreepjes hierin lichtbruin en knapperig.
  2. Bak hierin eerst de uien en de knoflook glazig. Voeg de Spaanse peper toe en bak ook even mee. Bak de tomatenpuree even mee (dat maakt de puree minder zuur!).
  3. Voeg nu de kleingesneden groenten (behalve het selderijgroen) en de aardappels toe. Bak een paar minuten al omscheppend mee.
  4. Voeg 1 1/2 liter water, bonen, bouillontabletten, laurier, kruidnagelen of kruidnagelpoeder en oregano toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 30-45 minuten zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. (Mogen best wat aan de zachte kant zijn is nog lekkerder).
  5. Maak de soep op smaak af met zout, peper, paprikapoeder en azijn.
  6. Roer vlak voor het opdienen de plakjes worst door de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep