- 1 Knolselderij
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Serbischer bohnentopf servische bonensoep (snelle versie) op tafel.
- Verhit de olie in de pan en bak de spekreepjes hierin lichtbruin en knapperig.
- Bak hierin eerst de uien en de knoflook glazig. Voeg de Spaanse peper toe en bak ook even mee. Bak de tomatenpuree even mee (dat maakt de puree minder zuur!).
- Voeg nu de kleingesneden groenten (behalve het selderijgroen) en de aardappels toe. Bak een paar minuten al omscheppend mee.
- Voeg 1 1/2 liter water, bonen, bouillontabletten, laurier, kruidnagelen of kruidnagelpoeder en oregano toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 30-45 minuten zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. (Mogen best wat aan de zachte kant zijn is nog lekkerder).
- Maak de soep op smaak af met zout, peper, paprikapoeder en azijn.
- Roer vlak voor het opdienen de plakjes worst door de soep.