Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Dieet paella op tafel.
- Prik de paprika's aan een spies en leg ze in de gasvlam. Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn.
- Doe ze 10 minuten in een afgesloten plastic zak.
- Verwijder met de punt van een scherp mes de geblakerde delen en de zaden. Snijd de paprika in brede lange repen.
- Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water
- Verhit de olie in een paellapan of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot even aan.
- Schep om met de rijst en het saffraanmengsel. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Zet de vlam laag en laat de rijst ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles nog eens 10 minuten gaar worden. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
- Garneer met de repen paprika en serveer meteen.