Pittige oostenrijkse goulash

Pittige oostenrijkse goulash

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Oostenrijkse goulash is heerlijk van smaak. Doe laurier, oregano en een beetje kruidnagelpoeder in de pan. Voeg gepelde ui, knoflook en kleine stukjes paprika toe. Roer paprikapoeder erdoorheen en meng alles met het vlees dat op zacht vuur suddert tot het gaar is. Bind eventueel met bloem of maizena als het te dun is. Serveer met rijst of brood voor een stevige maaltijd.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(50)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige oostenrijkse goulash op tafel.

  1. Snij het vlees in niet te kleine stukken.
  2. Verhit boter in een pan. Bak het vlees in gedeelten snel en goed bruin. Haal het vlees uit de pan en doe het in een andere pan.
  3. Voeg bouillontabletten, azijn, laurier, oregano en een beetje kruidnagelpoeder toe aan de pan. Voeg water toe totdat het vlees net onder staat.
  4. Laat het vlees op zacht vuur sudderen totdat het gaar is.
  5. Bak ondertussen de gepelde ui in weinig olie tot het bruin is. Voeg de gepelde knoflook en kleine stukjes paprika toe aan de pan met ui en bak nog 3 minuten.
  6. Voeg tomatenpuree toe aan de pan met ui en paprika en bak even mee. Roer paprikapoeder erdoorheen en voeg alles bij het vlees.
  7. Laat alles nog ongeveer 30 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Bind eventueel de goulash met wat bloem of maizena als het te dun is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje