Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Balkan rijst

Balkan rijst

smulweb badge smulweb

Een Balkan rijstgerecht met paprika en sjalot. Het gerecht wordt op smaak gebracht met paprikapoeder, tomatenpuree en bouillon. Laat het gerecht lekker lang pruttelen voor een volle smaak.

25 min bereiden bijgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 200 g Witte rijst
  • 4 el Olijfolie
  • 1 Rode paprika
  • 2 Sjalot
  • 1 Bouillon blokje
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 Laurierblaadjes
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Balkan rijst op tafel.

  1. Snijd de paprika en de sjalotten zo fijn mogelijk.
  2. Verhit olie in een pan en fruit eerst de sjalotten en dan de paprika licht aan.
  3. Doe de rijst erbij en bak ook kort mee.
  4. Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  5. Voeg genoeg water toe, zodat de rijst 2 cm onder staat.
  6. Leg het bouillonblokje en het laurierblad erop en breng al roerend aan de kook.
  7. Laat het geheel met deksel op de pan nog 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  8. Breng op smaak met peper en zout.