Sandwiches (high tea)

Sandwiches (high tea)

Smulweb imageSmulweb

Maak je high tea compleet met deze overheerlijke sandwiches. Geniet van een kipfilet sandwich met bacon en zalm met mascarpone-dille mengsel. Probeer ook de kerriekip met walnoten, selderij en mayonaise sandwich of de roomkaas sandwich met komkommer en tomaat. Snijd ze diagonaal door en serveer op een etagere.

10 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sandwiches (high tea) op tafel.

  1. Leg ijsbergsla en drie plakken kipfilet op vier geroosterde boterhammen. Bedek dit met de beboterde kant van nog vier geroosterde boterhammen. Besmeer ze met mayonaise of slasaus. Leg er plakken tomaat op en wat plakjes augurk en daarop 2 plakken bacon. Leg hierop nog wat sla. Leg daarop nog een geroosterde boterham. Snijd ze doormidden en zet ze vast met tandenstokers.
  2. Vermeng boter met bieslook. Roer de mascarpone los en meng de dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.
  3. Vermeng de zalm met mayonaise, zout en peper. Besmeer het brood, leg er wat sla op daarop het zalmmengsel en wat dille. Bedekken met brood.
  4. Snij de kipfilets in kleine blokjes. Was de selderijstelen en snijd ze in stukjes. Vermeng kip, selderij en walnoten. Vermeng 3 el mayonaise met kerriepoeder. Roer het door het kipmengsel. Beboter de sneden brood. Bedek de helft van het brood met het kipmengsel. Leg de rest van het brood erop snijd ze diagonaal door midden.
  5. Maak de komkommer schoon en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkel met azijn en laat 1 uur rusten. Laat uitlekken. Snijd de tomaat in dunne plakken. Vermeng roomkaas met dragon en kervel. Besmeer de boterhammen met het roomkaasmengsel. Verdeel op de helft van het brood de komkommer, tomaat. Afdekken met de rest van het brood. Snijd de korsten eraf en diagonaal doormidden. Eventueel garneren met waterkers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen Vlees Kruiden Desserts Kaas