Tomaten met macaroni en kaas

Tomaten met macaroni en kaas

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste tomaten-macaronischotel met kaas uit de oven? Hier is-ie! Tomaten fijnmalen met Parmezaanse kaas, room, en ansjovis en daarbij nog een royaal korstje van Parmezaanse kaas en broodkruimels. Een heerlijke avond- of weekendmaaltijd, zeker als je hebt gewandeld, gefietst of geluierd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Basilicum
  • 1 el Ansjovispasta
  • 6 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Tomaten met macaroni en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200C en vet een (8-10 cm) diepe ovenschaal in met olie.
  2. Bereid de macaroni al dente volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Trek ondertussen het brood aan stukken (als je geen Panko gebruikt), doe ze in de keukenmachine en maal ze tot kruim. Was de tomaten en doe ze samen met de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaatjes, ansjovis en een flinke snuf zout en peper in de keukenmachine. Maal alles ca. 30 seconden.
  4. Doe er 2 handen Parmezaanse kaas, de (koffie)room, azijn, nootmuskaat en voor wat meer pit eventueel een halve rode peper of cayennepeper bij. Maal het tot een gladde massa.
  5. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en bewaar wat van het kookvocht. Schenk de tomaten-kaassaus erover met het kookvocht (de saus moet echt dun zijn, want hij wordt snel opgenomen door de macaroni).
  6. Schep de pasta in de ovenschaal en schep de stukjes mozzarella erdoor.
  7. Meng het laatste handje Parmezaanse kaas met de tijm en het broodkruim en strooi dat gelijkmatig over de macaroni.
  8. Besprenkel de pasta royaal met extra vierge olijfolie.
  9. Zet de schaal ca. 15 min in de voorverwarmde oven tot het begint te bubbelen en het korstje krokant en goudbruin is.
  10. Strooi er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over en serveer de pasta meteen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pasta Kaas