Cevapcice

Cevapcice

Smulweb imageSmulweb

Deze cevapcice maak je door het gehakt te mengen met knoflook, zout, zwarte peper, vegeta (aromapoeder) en spa rood. Bak ze in olie tot ze bruin zijn en serveer ze op platte Turkse of Marokkaanse broodjes die de smaak in trekken. Doe daar ajvar en ui op en geniet van de smaakexplosie. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Water bruisend
  • 4 Pitabroodjes
  • 1 avjar potje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cevapcice op tafel.

  1. Meng het gehakt met uitgeperste knoflook, zout, zwarte peper naar smaak, eventueel wat vegeta (aromapoeder) en 1/2 glaasje spa rood. Maak ongeveer 10 cm dikke gehaktrolletjes.
  2. Verhit eventueel een koekenpan met een scheut zonnebloemolie (olie is niet nodig als er een anti aanbaklaag aanwezig is) tot deze heet is (niet laten walmen). Bak de cevapcice om en om tot ze goed bruin zijn.
  3. Leg platte Turkse of Marokkaanse broodjes op de cevapcice in de pan en laat het brood even om en om de smaak van de cevapcice in trekken. De broodjes moeten een beetje vettig en knapperig worden.
  4. Haal de broodjes van de cevapcice af en snijd ze met een scherp mes goed in zodat de cevapcice er goed in kunnen.
  5. Schep ajvar er bovenop, doe er in fijn gesneden ringetjes gesneden ui bovenop.
  6. Geniet van de smaakexplosie! Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken