Boemboe ikan bali

Boemboe ikan bali

Smulweb imageSmulweb

Boemboe ikan bali is een heerlijk gerecht van vis in een kokosmelk en ketjapsaus met een vleugje bruine suiker en sambal voor extra pit. Laat de vis tenminste een uur marineren in de zelfgemaakte boemboe voor de beste smaak. Serveer met rijst en groenten en maak het af met wat kroepoek.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boemboe ikan bali op tafel.

  1. Was de vis, dep hem droog en snijd in stukken.
  2. Snipper de ui en knoflook en bak ze in de olie glazig. Voeg de gemberwortel toe en bak deze even mee.
  3. Laat alles even afkoelen en pureer het vervolgens.
  4. Neem 1 eetlepel van de pasta uit de pan en meng er het citroensap en 1 eetlepel olie door. Wrijf hiermee de stukken vis in en laat de vis tenminste een uur op een koele plaats staan.
  5. Roer door de rest van de pasta de sambal, bruine suiker, laos, ketjap, zout en kokosmelk. Breng dit mengsel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.
  6. Bak de stukken vis 5 minuten in de rest van de olie, leg de vis op een schaal en giet de saus erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden