Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Bamisoep (bami kuah)

Bamisoep (bami kuah)

smulweb badge smulweb

Deze heerlijke bamisoep (bami kuah) gevuld met groenten en vlees is een verassende afwisseling op de traditionele bami. Gevuld met prei, peultjes en knapperige taugé en gekruid met koriander en selderij.

45 min bereiden soep 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 250 g Mie
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 1 Ui
  • 5 Teen Jumbo Knoflook
  • 400 g Varkensschnitzel
  • 3 Kippenbouillon (blokjes)
  • 200 g Prei
  • 100 g Peultjes
  • 100 g Taugé
  • 4 el Koriander vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bamisoep (bami kuah) op tafel.

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.
  2. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de ui en knoflook 3 minuten.
  3. Voeg het vlees toe en roerbak het rondom lichtbruin.
  4. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes 15 minuten koken.
  5. Roer de prei, peultjes en mie door de soep en laat de soep nog 10 minuten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Roer vlak voor het serveren de taugé en koriander of selderij door de soep.