Kip -stoofpotje

Kip -stoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Stoof een kippenpodestje in margarine of olie en serveer het met rijst of aardappelen. Fruit de ui, knoflook, prei en paprika en voeg de champignons en doperwten toe. Laat het smaken!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(14)

  • 50 g Vloeibare margarine
  • 0.2 el Basilicum
  • 5 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip -stoofpotje op tafel.

  1. Wrijf de kip in met zout, peper en knoflookpeper.
  2. Verhit margarine of olie in een braadpan. Braad de kippenpoten tot ze in ongeveer 35 minuten zachtjes gaar zijn.
  3. Schep de kippenpoten uit de pan, laat het vet in de braadpan.
  4. Snipper de ui en snijd de prei, paprika en champignons in stukjes. Hak de peterselie fijn en pers of snijd de knoflook.
  5. Verhit het bakvet van de kip in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook, prei en paprika gedurende 5 minuten.
  6. Voeg de champignons en doperwten toe en bak gedurende ongeveer 10 minuten met de deksel schuin op de pan en af en toe omscheppen. Leg de kippenpoten bovenop de groenten en laat nog 10-15 minuten stoven op zacht vuur.
  7. Voeg 5 minuten voor het klaar is de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel meer kruiden naar smaak. Strooi de peterselie eroverheen.
  8. Als je kipfilet gebruikt: bestrooi het met zout, peper en knoflookpeper. Snijd het in niet te kleine stukken en bak het op hoog vuur aan. Laat het vervolgens op zachter vuur in 7-10 minuten gaar worden. Voeg de groenten toe en voeg ook de doperwten toe als je dit gebruikt. Laat het geheel goed doorwarmen en voeg de basilicum toe. Breng op smaak en strooi de peterselie eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte