Kroket

Kroket

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf eenvoudig de lekkerste kroketten met dit eenvoudig te volgen recept. Geniet van een heerlijke snack met deze kroket gevuld met stukjes vlees in een romige saus met een krokante jasje. Perfect voor frituurliefhebbers.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 400 ml Water
  • 250 g Runderpoulet, onbereid

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kroket op tafel.

  1. Breng 4 dl water met bouillontabletten, kruidenbuiltje en het vlees aan de kook. Laat vervolgens in ca. 1 uur langzaam gaar worden. Zeef de bouillon en bewaar 2.5 dl vocht. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  2. Smelt in een pannetje de boter. Roer de bloem erdoor en laat ca. 2 minuten laag verwarmen. Voeg al roerend 1 dl bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Voeg beetje bij beetje de overgebleven bouillon toe. Voeg het vlees toe en roer ong. 2 minuten door. Breng op smaak met zout en/of peper.
  3. Schep de saus op een bord en laat het minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
  4. Klop in een kom het ei los met 3 eetlepels water. Strooi paneermeel op een plat bord of schaal. Verdeel het vleesmengsel in kleine porties en rol deze door het paneermeel, vervolgens door het eimengsel en tot slot weer door het paneermeel. Plaats tot het moment van frituren in de koelkast of vriezer.
  5. Frituur de porties in ongeveer 3,5 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!
eet smakelijk