Pompoenpuree met gehakt

Pompoenpuree met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Pompoenpuree met gehakt is een heerlijk recept. Stoverige pompoen, zachte uien en knoflook. Winterse aardappelen en dan een gehaktlaag met nootmuskaat en peterselie. Afgedekt in de oven om te laten garen, daarna met kaas nog even onder de grill. Dit gerecht zorgt vast en zeker voor blije en tevreden gezichten aan tafel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pompoenpuree met gehakt op tafel.

  1. Snij de pompoen in grote stukken.
  2. Snipper de uien en de knoflook fijn. Stoof de pompoenstukken samen met de knoflook en de uien in olijfolie gaar gedurende 20 minuten (het pompoenvlees moet goed zacht zijn).
  3. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.
  4. Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat en peper en zout. Meng er de peterselie onder.
  5. Beboter een vuurvaste schotel en leg het gehakt op de bodem.
  6. Meng de aardappelen met de pompoen en stamp fijn. Breng op smaak met de saffraan, de mosterd, peper en zout. Meng er de room onder.
  7. Spreid de puree over het gehakt en plaats de schotel afgedekt gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
  8. Bestrooi met de gemalen kaas en zet nog even onder de grill zonder deksel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Pompoen Pompoenpuree