Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Pittige ovenschotel met gehakt en groenten op tafel.
- Oven voorverwarmen op 175-180 graden.
- Zet de aardappelen op.
- Als je diepvriesdoperwtjes en verse peentjes gebruikt, kook die dan ook. Gebruik je potjes, laat ze dan uitlekken.
- Terwijl de aardappelen (groenten) koken, verhit de olie in de pan en breek het gehakt met een houten lepel in stukjes. Voeg de spekreepjes toe.
- Voeg als het gehakt gaat kleuren de ui en de knoflook toe. Bak nog 5-10 minuten door.
- Voeg dan mosterd, chilisaus, sojasaus en een pepertje (of sambal) toe.
- Laat de potjes groenten uitlekken of giet de verse groenten af. Roer doperwtjes door het gehaktmengsel en proef of het pittig genoeg is.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
- Giet de aardappelen af, doe er een klontje boter doorheen en stamp tot puree.
- Stamp de uitgelekte peentjes erdoor en voeg eventueel wat melk toe voor smeuïgheid.
- Doe de puree over het gehaktmengsel en zet het midden van de oven voor 20-25 minuten.