Kroatische baklava

Kroatische baklava

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijk Kroatische baklava door walnoten, thee biscuits, rozijnen en appels te vullen en bedekken met meerdere deeglagen. Bak tot goudbruin en giet over de afgekoelde siroop van suiker, vanillesuiker en water. Beleef de authentieke Kroatische smaak.

60 min bereiden

15 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kroatische baklava op tafel.

  1. Maak eerst de siroop: breng het water met de suiker en vanillesuiker aan de kook. Roer tot de suiker oplost. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
  2. Maak dan de vulling: verkruimel de walnoten in de keukenmachine. Verkruimel de theebiscuitjes erbij of voeg het griesmeel toe. Meng er rozijnen door. Schil de appels, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel. Bestrooi met suiker als de appels zuur zijn. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  3. Neem een grote ronde bakvorm, bedek de bodem met een lap deeg of verscheur het deeg en verdeel het over de bodem. Bestrijk met olie en leg er een vel deeg bovenop. Bestrijk opnieuw met olie en verdeel de helft van de vulling over het deeg. Herhaal dit nog een keer en bedek ten slotte met 2 lagen deeg. Snijd de randen netjes in de vorm en bestrijk met olie.
  4. Snijd de baklava in stukjes en bak ongeveer 25 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Let op dat hij niet aanbrandt, dek eventueel af met aluminiumfolie.
  5. Giet de afgekoelde siroop over de baklava. Pas op: ofwel de baklava, ofwel de siroop moet koud zijn, anders wordt het geheel te vochtig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak