Advocaatijs

Advocaatijs

Smulweb imageSmulweb

Laat je verleiden door dit heerlijke advocaat ijs met luchtige slagroom. Dit friszoete ijs is gegarandeerd een favoriet op warme dagen. Na het bereiden even invriezen en dan lekker genieten!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Advocaatijs op tafel.

  1. Zet de melk op, maar houd een klein beetje achter. Roer hier de maizena (of custard) en de suiker mee los.
  2. Als de melk kookt, zet je hem laag en roer je de maizenapap erdoor. Blijf goed roeren en laat het mengsel een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  3. Zet de pan in een laag koud water in de gootsteen en roer met enige regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld. Zo voorkom je vellen.
  4. Klop de slagroom luchtig met 2 eetlepels suiker en roer de afgekoelde vla en de advocaat erdoor. Het mengsel moet wat te zoet zijn voor je smaak.
  5. Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom. Bereidingstijd van het ijs ongeveer 45 minuten.
  6. Als het mengsel koud en dik is, doe je het over in een diepvriesdoos en laat je het verder invriezen. Vanwege het alcoholpercentage van de advocaat zal dit ijs niet heel erg hard worden. Na 24 uur heeft het de dikte dat je het kan scheppen. Na 3 uur heeft het de dikte van een "ijsmousse".
  7. In plaats van zelf een blanke vla koken, kan je ook kant-en-klare blanke vla nemen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Desserts