Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Bramenjam zonder pitjes op tafel.
- Zet de jampot, halfvol met water, in de magnetron en kook hem 5 minuten uit. De deksel (en eventueel ring) kun je in een pannetje met wat water uitkoken.
- Kook de bramen in een ruime pan met een klein beetje water ongeveer 10 minuten totdat het sap is vrijgekomen. Laat het mengsel goed uitlekken in een zeef of kaasdoek. Meet nu 300 ml sap af (eventueel iets water toevoegen) en doe dit terug in de pan samen met de geleisuiker.
- Breng het aan de kook en laat het sap 8 minuten zachtjes inkoken. (Blijf erbij want als het overkookt word je niet vrolijk!)
- Giet het hete water uit de jampot en zet deze omgekeerd op een schone theedoek. Giet de hete jam in de uitgelekte pot en sluit deze direct.
- De houdbaarheid van de jam is iets korter omdat er minder suiker gebruikt wordt. Bewaar de jam in de koelkast en laat hem minstens 4 uur opstijven.