Mini kaastaartjes

Mini kaastaartjes

Smulweb imageSmulweb

Deze mini kaastaartjes zijn perfect als lunch. Een krokante bladerdeegbodem met een zachte kaasvulling en heerlijke stukjes ananas en spekjes. Het kerriepoeder geeft het een heerlijk Oosters tintje.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 20 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mini kaastaartjes op tafel.

  1. Warm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Laat intussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
  2. Laat de ananas uitlekken en snij er kleine stukjes van. In een kom klop je met een vork het ei los. Roer er ook de roomkaas, het spek, de ananas en het kerriepoeder door.
  3. Vet de vormpjes met het kwastje dun in met boter. Leg in elk vormpje een deegplakje en druk het goed aan. Snij het deeg weg dat boven de vorm uitsteekt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Strooi de kaas erover. Knip de bieslook erboven fijn.
  5. Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen.
  6. Snij het deeg met een mes langs de randen los en zet de taartjes op de borden. Lekker voor tussen de middag!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kaas Kruiden Ananas