Paella

Paella

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte paella met fruit de mer,saffraan, en gamba's is om je vingers bij af te likken. Door de laatste bereiding van de gamba's krijgen ze extra veel smaak en blijven ze heerlijk sappig. Een gerecht om indruk mee te maken!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 150 g Nasi-bami vlees

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Paella op tafel.

  1. Kook de 4 drumsticks in ruim water met een bouillonblokje. Verwijder de drumsticks na 15 minuten en bewaar de bouillon voor de rijst.
  2. Snipper 2 uien en snijd de rode paprika en tomaten in blokjes. Laat erwtjes en boontjes uitlekken en week saffraan in een kopje met twee eetlepels kippenbouillon. Snijd pijlstaartinktvis in blokjes, indien nodig.
  3. Verhit olijfolie in een wok en bak de drumsticks samen met het nasivlees en inktvis totdat alles licht gekleurd is. Haal de drumsticks en inktvis uit de pan. Bak de ui en rijst totdat de rijst glazig is geworden.
  4. Voeg drumsticks, nasivlees, inktvis, paprika, tomaat, knoflook en geweekte saffraan bij de ui en rijst en giet er net zoveel bouillon over totdat alles net onderstaat. Voeg zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe en wacht totdat alles kookt. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Roer af en toe en voeg extra bouillon toe als de rijst te droog wordt of schep wat bouillon weg als het te nat is.
  5. Voeg 5-10 minuten voordat de rijst gaar is de erwtjes, boontjes en fruit de mer toe en laat alles warm worden. Leg verse gamba's bovenop het gerecht, doe de deksel op de pan en laat gamba's gaar worden. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst